VOORSTELLINGEN

 
 
Saho: Dans mon Monde

Saho: Dans mon Monde

SAHO: DANS MON MONDE
VRIJ 16 AUG - 00U45

Door middel van een expressie die hip hop, mime, popping en theater met elkaar verbindt, levert Saho zijn karakter op een intieme manier.

Credits: 
Choreografie en dans: Saho


LES MALLES: MANTO
ZA 17 AUG – 17U

Georges en Victoria, twee oudere individuen die uit een kleerhanger tevoorschijn komen, bieden een fijn afgestemd moment van introspectie waarvan de poëzie een mix is van dans en theater. Hun eigenzinnige en toch ontroerende voorstelling verkent het thema van het verstrijken van de tijd en de weigering om oud te worden.

Credits:

Spel en manipulatie: Romain Guex
Dans en manipulation: Céline Fellay
Coaching en regie: Duda Paiva
Dramaturgie: Andrea Fidelio
Muziek: Basile Richon
Grafisch: Les Ateliers Du Facteur
Costumes: Angelina Aomar
Fotographie: Susy Lagrange
Productie: Compagnie Les Malles
Met de hulp van: La Loterie Romande, L’Etat du Valais, La commune de Fully, La commune de Sion
Residenties: Théâtres Interface, La Roseraie
Bedankt: Andréanne Thiboutot

Les Malles: Manto

Les Malles: Manto


Steam Heat Cats: Tickle Toe

Steam Heat Cats: Tickle Toe

Steam Heat Cats: Tickle Toe
ZA 17 AUG – 20U

Een nieuwe choreografie van Steam Heat Cats trio op een geweldige swing song van Lester Young, Tickle Toe, gespeeld door Lester's Blues band. 

Dit nieuwe stuk combineert verschillende dansinvloeden. Van tapdansen en solojazz tot de elementen van twee unieke dansers Fred Astaire en Bob Fosse.


AMAIA ELIZARAN: BLOCK
ZA 17 AUG – 20U

Blokkeren, belemmeren, voorkomen, immobiliseren, isoleren.... Een blokkade verhindert dat iemand zijn leven normaal leeft en dit kan dat leven op veel verschillende manieren beïnvloeden. De mens kruist soms stadia waarin we ons niet vloeiend kunnen uitdrukken en waar we het moeilijk vinden om de zin van de dingen te ontdekken.

Credits:

Regie: Amaia Elizaran 
Dansers: Leire Otamendi en Amaia Elizaran 
Muziek: Lander Zalakain (Belako) 
Muzikale productie: Josu Ximun (Belako) 
Extern oog: Marti Güell 
Gesteund door: Karrikan, Gobierno Vasco, Donostia Kultura, Etxepare 
Speciale dank: Dantzagunea, Hameka, Mendi Zolan

Amaia Elizaran: Block

Amaia Elizaran: Block


Becompagnie: Nagare

Becompagnie: Nagare

BECOMPAGNIE: NAGARE
ZA 17 AUG – 20U

Water, een beweeglijk element. Het drijven op (on)rustige golven. Het vertalen van dit doorstromend landschap in compositie en lichaamsbeweging. Een vloeiend tafereel.

 Choreograaf: Dries Verstreepen

In samenwerking met AMWD Bornem
CAN CREATIVE: SENTIENT BEING
ZO 18 AUG – 00U45

In het boeddhisme zijn Sentient Beings wezens met bewustzijn. Deze wezens zijn samengesteld uit de vijf elementen, of skandhas: materie, gevoel, waarneming, mentale formaties en bewustzijn. We zijn gefascineerd door de manier waarop dieren zich met elkaar verbinden en zich verhouden, de relaties die de verschillende soorten met elkaar opbouwen - sommige paren voor het leven, andere zijn meedogenloos in hun paringsgewoontes. Er is iets bijna magisch aan hoe ze met elkaar omgaan, communiceren en met elkaar leven. Na het voorrecht gehad te hebben om tijd door te brengen in hun wereld, heeft het kijken naar hen in hun natuurlijke omgeving ons geïnspireerd om Sentient Being te creëren. We hoorden zoveel speciale geluiden en sferen diep in de Afrikaanse bush dat we hebben opgenomen wat we konden. Toen we onze soundtrack creëerden, integreerden we enkele van die oergeluiden. We hebben niet één wezen als inspiratiebron gekozen, maar we hebben eerder attributen van velen genomen. We willen op het podium laten zien wat we zo ongelooflijk vinden van de natuur en de dieren in hun natuurlijke omgeving - en van de directheid van het leven in het wild, dat wil zeggen dat we ervoor willen zorgen dat je vandaag doet wat je moet doen om tot morgen te komen. Het belichamen van de ware betekenis van aanwezig zijn.

Credits: 

Choreografie, dans, muziek, kostuums: Ciara Baldwin and Nathan Bartman

CAN Creative: Sentient Being

CAN Creative: Sentient Being


Lore Dekeyser & Manou Selhorst: Tierra

Lore Dekeyser & Manou Selhorst: Tierra

LORE DEKEYSER & MANOU SELHORST: TIERRA
ZO 18 AUG – 17U

Wat als twee schoenen het slagwerkinstrument worden? Wat als Afrikaanse bewegingen voortkomen uit flamencoritmes? In Tierra gaan Manou Selhorst en Lore Dekeyser aan de slag met hun eigen traditionele dansdiscipline, respectievelijk flamenco en Afrikaanse dans. Beiden putten enorm veel inspiratie uit deze stijlen, maar voelen ook een belangrijk tekort. De noodzaak naar een eigen unieke bewegingstaal werd groot. Ze vonden elkaar in deze zoektocht en ontwikkelden een vrije, intuïtieve bewegingstaal die losbreekt uit vastgeroeste hokjes. Tierra is een onderzoek naar klank, beweging en ritme met als enige leidraad: twee schoenen en twee lichamen. Een duet tussen twee vrouwen in al hun kracht en kwetsbaarheid.

Credits:

Concept, choreografie, dans: Lore Dekeyser en Manou Selhorst


BACKYARD COLLECTIVE: PICNIC ON THE MOON
ZO 18 AUG – 17U

Kinderen zijn zo gewend om poppen te zien dat als ze een echte buikspreker zien, het niet begrijpen.

Volwassenen zijn zo gewend om poppen te zien dat ze een echte buikspreker niet willen begrijpen als ze hem zien.

Buiksprekers geven de poppen de kans om een normaal leven te leiden. De wereld, de plaats waar jij in woont, is de zieke plek.

Buiksprekers zonder poppen zijn als poppen zonder touwtjes. Poppen zijn gewoon de iets gemenere versie van de gek die ze vasthoudt. 

Zo eenvoudig is het.

Het is buiten mijn begrip.

*Tekst geïnspireerd op quotes van Daniel Tosh, Paul Winchell, The Truman Show


Credits:

Choreografen en performers: Alexa Moya and Júlia Godino
Kostuums en setting: Alexa Moya and Júlia Godino
In samenwerking met: The Backyard

Sound tracks:
© La vie en rose, Édith Piaf
© Non, je ne regrette rien, Édith Piaf
© La foule, Édith Piaf

Backyard Collective: Picnic on the moon

Backyard Collective: Picnic on the moon


Jort Faber: Persue

Jort Faber: Persue

JORT FABER: PERSUE
ZO 18 AUG – 17U

Persue is een dynamisch verhaal gericht op de intense omgeving van de datingcultuur. Hoe presenteer je jezelf aan iemand anders? Hoe breng je je identiteit in de praktijk bij iemand die je beter wilt leren kennen? Wat wordt het belangrijkst om te communiceren? Door middel van humor en verhalende herkenbaarheid viert Jort de zekere onzekerheid van aantrekkingskracht en verlangen.

Credits:
Choreograaf: Jort Faber 
Dansers: Dio Semerel, Jort Faber, Rebecca Lillich, Giulia D'antiga


CIRKUS IN BEWEGING: DYNE
ZO 18 AUG – 20U

In DYNE nemen elf acrobaten het op tegen elkaar, zichzelf en de zwaartekracht. Ze brengen een rauwe acrobatische choreografie, zomaar op de straatstenen. De voorstelling gaat over kracht,samenwerking en vertrouwen. In de zeer diverse groep, heeft elke acrobaat zijn eigen sterktes en zwaktes, ze vullen elkaar aan en tillen de groep (letterlijk) naar een hoger niveau.

Credits

Regie/choreografie: Hanna Mampuys 
Op scène: Baraka Ngala, Lena Nackaerts, Silke Rys, Cédric Urbanski, Kabaka Bin Daudi, Isaura De Norre, Xanthe van der Jeught, Casper Van Overschee, Esther Vandenbergh, Frauke Govaerts, Willem Rys

Cirkus in Bewging: Dyne

Cirkus in Bewging: Dyne


Moving Fine Arts: A glance of Baroque

Moving Fine Arts: A glance of Baroque

MOVING FINE ARTS: A GLANCE OF BAROQUE
ZO 18 AUG – 23U45

A Glance of Baroque  is een geraffineerde en theatrale duo vuurshow in Baroque stijl. Je wordt hier als het ware meegenomen in een mimisch verhaal op de prachtige muziek van Vivaldi. Het intieme en overacterende karakterspel gaat hier hand in hand met acrobatische en opzwepende vuurchoreografieën.


FLOW DE GAND: PARKOUR
DOORLOPEND OP ZATERDAG EN ZONDAG TUSSEN 14U EN 19U

Flow De Gand is een groep uit Gent met een passie voor parkour, beweging, en het delen en verspreiden van deze bewegingsvorm in al zijn rijkdom. Flow De Gand richt zich op kwalitatieve bewegingsontwikkeling met respect voor ieders achtergrond en lichaam. 

Parkour is een in Frankrijk ontstane bewegingsdiscipline waarbij het volledige lichaam benut wordt om allerlei obstakels in de publieke ruimte te overwinnen. Tegenwoordig kan parkour als een vorm van fysiek probleemoplossen beschouwd worden.

Flow de Gand: Parkour

Flow de Gand: Parkour