DIHP logo.jpg

Dansen in ‘t Park

Van 16 t.e.m. 18 augustus wordt het Azaleapark in Sint-Amandsberg één grote dansvloer.

Salsa, lindy-hop, hedendaagse dans, swing, tango en hiphop, … Voor jong en oud. Voor elk wat wils. Kom mee dansen of geniet van zoveel dansend volk! Naast dansinitiaties biedt het festival verrassend werk van piepjong en meer ervaren danstalent. ’s Avonds verandert de centrale vloer in een explosief dansfeest. Tegelijkertijd is er op vrijdag lindy hop, op zaterdag salsa en op zondag tangosalon in de tent. We houden de zomersfeer erin met zuiderse muziek, heerlijk eten en een lekkere cocktail in de zon. ‘Dansen in ‘t park’ brengt dans 3 dagen lang dicht op de huid. Kom langs en laat je verassen!


Organisatoren (in alfabetische volgorde)


Kopie van logo anamma-page-001.jpg

VZW ANAMMA

Vrijwilligers met een doel

Anamma vzw is een organisatie van vrijwilligers. Samen zetten we ons in om cultuur dichter bij de mensen te brengen. Kernwoorden daarbij zijn creativiteit, professionaliteit en samenwerking. Anamma organiseert bijeenkomsten voor creatievelingen in het algemeen, en voor jongeren in het bijzonder.

Totaalspektakels

Onze evenementen focussen zich niet enkel op muziek, ook audiovisuele en podiumkunsten komen aan bod. Zelf spreken we graag van totaalspektakels, waar iedereen aan z’n trekken komt. Dit alles willen we doen op een drempelverlagende, open en vooral sfeervolle manier. Meer weten? Een babbeltje doen? Zie contact.

https://anamma.be/


Naamloos.png

CRAZY LEGS DANCE SCHOOL

“It don’t mean a thing if it ain’t got that swing”. Woorden van Duke Ellington en het lijflied van onze dansschool. Noem ons ouderwets, maar we zijn gefascineerd door de authentieke jazz dansen uit de jaren ’20, ’30 en ’40. Het ritme, de muziek, de magie… Wij hebben de swing in ons lijf en dat vertaalt zich in danslessen Lindy Hop, Authentic Jazz, Balbao, Tap Dans en meer. Meer, omdat we geloven dat de dans niet bestaat zonder de rijke cultuur rond de muziek en de stijl van toen (of zonder plezante feestjes waar je je passen op de dansvloer kunt uitproberen). Stilzitten is geen optie!

https://www.crazylegs.be/nl


DeIngang_horiz_zwartwit.jpg

DANSHUIS DE INGANG

Danshuis De Ingang biedt in Gent een waaier van kwalitatieve danscursussen, workshops en danskampen aan voor kinderen, jongeren en volwassenen. Uit ons aanbod blijkt onze aandacht voor dansstijlen en culturen van over de hele wereld. Daarnaast organiseren we evenementen en dansvoorstellingen ter promotie van dans en bieden ondersteuning aan dansers aan. We beschouwen dans als een unieke fysieke belevenis, een bindingsmiddel tussen mensen, een medium voor kennis- en cultuuroverdracht, een persoonlijke verrijking.

 www.de-ingang.be


logo_zww.jpg

GRUPO CAPOEIRA BRAZIL

Grupo Capoeira Brazil Gent beoefent onder leiding van mestre Cal en professora Michèle de hedendaagse vorm van capoeira
Capoeira is een sierlijke vechtsport uit Brazilië. Het is voor de onderdrukte zwarte bevolking van Brazilië eeuwenlang een manier geweest om haar culturele identiteit en creativiteit ruimte te geven en haar fysieke weerbaarheid te vergroten.

Capoeira lijkt op een dans, maar de bewegingen hebben hun defensieve en offensieve karakter altijd behouden. Capoeira is een Braziliaanse combinatie van muziek, acrobatiek, dans en gevecht. In een kring van mensen die muziek maken, met Afrikaanse trommels en pandeiro’s, wordt het capoeiraspel gespeeld. Met soepele bewegingen draaien en balanceren de twee spelers om elkaar heen. De spelers worden door opzwepende muziek, handgeklap en traditionele liederen aangemoedigd om de meest spectaculaire bewegingen te maken en hun tegenstanders op slinkse wijze te raken.

https://grupo-capoeira-brasil-belgica.org/


Platform k Logo.jpg

PLATFORM-K

Platform-K is een Gentse danswerkplek voor personen met een beperking.
Platform-K focust op hedendaagse danstraining en inclusieve danscreatie. Hun laatste voorstelling "Monkey Mind" bracht 3 dansers met Down Syndroom en 2 professionele dansers op scène, in een creatie van Lisi Estaras (les ballets C de la B).De danswerking zet in op verbreding van het reguliere danslandschap door dansers met een beperking op te leiden en podiumkansen te bieden.Inclusieve dans vormt de motor van hun werking, momenteel de enige in Vlaanderen die hier duurzaam op inzet.
'Dansen in't Park' wil in alle opzichten een open en inclusieve omgeving scheppen, dus Platform-K kon als Gentse partner niet ontbreken in dit verhaal

https://platform-k.be/


Logo Polariteit - kopie (2).jpg

VZW POLARITEIT

Polariteit is sinds 28 jaar, een vereniging voor actieve dansbeleving, verfijnde levenskunst en persoonsgerichte vorming en is de pionier van de Argentijnse Tango in Vlaanderen.

https://polariteit.be/


Shoonya Logo Black_Main Logo.jpg

SHOONYA DANCE VZW

Het Shoonya Dance Centre (SDC) in Gent, biedt een breed spectrum aan van alles wat met dans te maken heeft – samengebracht onder één dak. Je vindt bij ons state of the art, eco-vriendelijk ingerichte dansstudio’s, toegewijde en professionele leraars, slaapvoorzieningen (kortverblijf) voor 15 dansers, douchefaciliteiten, een ecologische kantine en zoveel meer, gesitueerd in een authentiek art-deco gebouw uit 1914.

https://www.shoonyadance.com/


Wisperlogo_zwart_double.png

WISPER

WISPER mengt mensen met mensen tijdens artistieke cursussen theater, dans, muziek, literatuur, fotografie en beeld.
In ateliers of in het struikgewas. Nu eens op festivals en de volgende keer gewoon op uw stoep. In het holst van de nacht of juist in de vroege uurtjes. Telkens gaan we voor het ongefilterde WISPER-effect: uw creativiteit en goesting in kunst hoge toppen laten scheren.
Voor 18+ met ballen! 

www.wisper.be